Monday, 3 December 2012

Organic and Biodynamic Festival in Marche


Livinginlemarche is working closely with Olivaverde and Sagraitalia to organise an organic and biodynamic Festival in Le Marche in 2013. We plan to hold the two day event at a time when most producers are able to attend and it is also a wonderful time of the year in Marche for visitors from both the UK, Holland, Germany and the US to appreciate the beauty of this beautiful region of Italy. 

Livinginlemarche sta lavorando a stretto contatto con Olivaverde e Sagraitalia nella realizzazione di un Festival di prodotti e produttori organici e biodinamici nelle Marche nel 2013. Stiamo programmando un festival di due giorni per fine maggio quando la maggior parte dei produttori saranno disponibili ad attendervi ed inoltre è un periodo ideale per visitare la regione e siamo sicuri che i visitatori dagli UK, Olanda, Germania ed America potranno apprezzare a pieno la bellezza di questa regione dell'Italia.






The Festival will be held over two days with workshops, talks and visits to organic and biodynamic farms in various parts of the region. The small artisan organic and biodynamic farmers attending the festival will also be showcasing their produce which will include wines, olive oils, honey, pasta and other fine Italian products. Our aim is to make this Festival a premier event in the yearly calendar for lovers of organic and biodynamic produce only produced by small artisan farmers and producers.

Il Festival si svolgerà nell'arco di due giorni con laboratori di cucina, piccole lezioni e conferenze, illustrazioni di metodi di agricoltura e visite a produttori biodinamici e biologici con possibilità di vederli all'opera nelle loro aziende in varie parti della regione. Gli stessi produttori saranno poi presenti al Festival con il loro prodotti che includeranno vini, pasta, olio, mieli, ecc. Il nostro obbiettivo è di fare di questo Festival un appuntamento fisso nel calendario degli amanti di prodotti biologici e biodinamici rigorosamente prodotti da piccole realtà artigiane locali.






Each evening there will be a meal prepared from locally sourced produce supplied by organic and biodyamic farms taking part. We hope to be able to hold the meal outside each evening and we plan to be catering for up to one hundred people each evening. Plans are well underway and so far we are pleased to say that there has been a very positive response from both producers, possible visitors and sponsors. Livinginlemarche and Olivaverde anticipate that we will have our plans finalised and we will be providing a further detailed update as to the exact location of the venue and also the Festival dates in early 2013.

Ogni sera ci sarà una cena comunitaria con cibi preparati interamente con prodotti locali seconod ricette della tradizione. Tempo permettendo le cene saranno all'aperto con un numero di partecipanti attorno al centinaio, i quali durante il pomeriggio avranno avuto la possibilità di partecipare a classi di cucina preparando i piatti della cena stessa. Il progetto è in fase di realizzazione così come la ricerca dei produttori ma siamo lieti di poter dire che fino a questo momento c'è stato una risposta molto positiva tanto da parte dei produttori che pubbliche che sponsor. Livinginlemarche ed Olivaverde possono al momento anticipare che il piano generale di svolgimento così come location e date definitive sono al momento in fase di definizione e verranno pubblicate entro il prossimo 2013

2 comments:

  1. Can you please share the dates of this event....I have a group of slow food Students from the US who are coming to Italia for a month around the 8th of June. Will this event still be going at that point?

    ReplyDelete
  2. Unfortunately not. The event will be the last week of May, during the weekend from the 30th to the 2nd of June. There will be people from Slow Food London and Norwich so if you are interested in attending with a group of people from US, please get in touch at olivaverdeit@gmail.com for info.

    ReplyDelete